את מנת הדגל של אורי בורי שאיתה סוגרים כל ארוחת טעימות, אורי הביא איתו עוד מהמסעדה בנהריה לפני כ-10 שנים. דג ים, עשוי בחלב קוקוס ושמנת, פלפל חריף ותפוחים, עם אורז מלא שנמס לו לתוך הרוטב... רק בשביל המנה הזאת שווה לנסוע לעכו.
אחרי טיול שבת עם לוצ`יה האיטלקיה בראש הנקרה, הגענו לעכו בערך ב-1 בצהריים, ביקור באורי בורי מגלה מסעדה מלאה בשולחנות מוזמנים. מזמינים לשלוש וחצי ויוצאים לטייל בעיר. שוק, בייגלה, אולמות האבירים, החמאם, מנהרת הטמפלרים ו... שעתינו הגיעה. השולחן מוכן, מתחיל הכיף...
אנחנו תמיד הולכים על הטעימות, תמיד מזמינים רק חצאי מנות, אבל הרבה. ליין לקחנו תישבי שרדונה יבש ואחריו ירדן סוביניון בלאן גמלא.
אכלנו המון מנות, השילובים לעיתים מופלאים, אין מנה פשוטה כמעט... החוויה הולכת ומתעצמת לקראת הדג בחלב קוקוס. אז מה היו המנות שהותירו את הרושם החזק ביותר:
סביצ`ה - נתחי אנטיאס בלימון, שמן זית ובצל סגול - תענוג, צירוף ים תיכוני נהדר.
סשימי סלמון - פרוסות סלמון דקות ברוטב סויה עם סורבה וואסבי - ביקור קצר ומרשים ביפן. סורבה הוואסבי הקר מדהים.
שריפס ים-תיכוני בשמן זית שום וכוסברה - מצויין, אח"כ מנגבים את הרוטב עם הלחם. כייף.
מולים בציר קלמרי ירקות שורש ושמיר - נחמד, לא יותר.
קוקי סנט ז`אק שהגיע ברוטב ג`ינג`ר שמנת ואצות - נהדר!
היו עוד... בעצם כמעט כל התפריט, הכל היה נהדר, היין עשה את שלו, תענוג צרוף.
לקינוח: גלידות תמרים, חלבה והל. ועוגת מוס שוקולד ברוטב דבש ופסיפלורה. הכל מצויין. הגלידות לא מתוקות מדי, את גלידת ההל הוספנו לאספרסו והמצאנו קינוח משלנו...
בשלב הזה אורי הצטרף אלינו והגיש לנו גם גלידות גויאבה (מעולה!), פסיפלורה וורדים. כולן לא מתוקות מדי, מרקם עדין וטעם גן עדן.
השארנו 650 ש"ח לא כולל שירות. שווה כל גרוש.
אורי בורי וגם העיר עכו, בהחלט שווים ביקור.
תבלו,