אלו עוגיות טעימות לאללה שמחזירות את הטעם של הסוכריות קרמל/חלב של פעם.
המתכון מבוסס על מתכון של קרין גורן. שיניתי את המתכון המקורי כי הוא עם פקאנים והעדפתי להחליף לקוקוס רק תדעו שאפשר.
אני ממליצה על סוכריות החלב של חברת כרמית ניסיתי גם כאלה של חברות אחרות שמוכרים במשקל והמילוי יצא קשה מידי.
ממליצה לפני הגשה לחמם אותן איזה 10 שניות במיקרו.
זה רק נראה מלא עבודה..אבל זה לא כל כך קשה וגם שווה את ההשקעה.
עוגיות במילוי קרמל
250 גרם חמאה
11/2 כוסות סוכר חום, דחוסות
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קוקוס
2 ו-3/4 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה
למילוי:
סוכריות טופי קרמל, חצויות
לקישוט (אם רוצים אני לא קישטתי)
מעט שוקולד לבן מומס
מנפים יחד את הקמח, הקקאו, המלח, אבקת האפיה ואבקת הסודה.
מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד לתערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים והוניל. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס קוקוס ואת תערובת הקמח.
מצננים את הבצק שהתקבל 20 דקות. מכסים כל חצי סוכרייה בכף גדושה של בצק. מגלגלים לכדור (מקפידים שהטופי לא יציץ החוצה).
לוחצים את הכדור בצד אחד.
מניחים את העוגיות במרווחים על נייר אפיה.
אופים בחום של 190 מעלות 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להסדק.
מקררים בתבנית 10 דקות.
מעבירים לרשת לקירור מוחלט.
אפשר לזלף עם שוקולד לבן מומס בשביל המראה.
אצלי נגמרו הסוכריות קרמל ועדיין היה לי בצק, מה שעשיתי הוא גילגלתי לכדור לחצתי עם הבוהן באמצע ושמתי במרכז קובית שוקולד לבן (אפשר שוקולד צ`יפס עדיף רגיל).
לבלוג של ask dikl