מס' צפיות - 2548
דירוג ממוצע -
פשטידת תרד ואיטריות
מאת: ask dikla 29/10/08 (02:23)

ביום שבת השתתפתי בכנס משפחתי חוצה דורות, התבקשתי להביא פשטידה ועוגה, על העוגה תשמעו בקרוב נתחיל במנה העיקרית. היה לי תרד קפוא במקרר והתחלתי לחפש מתכונים לפשטידה מעניינת עם תרד.

 

מצאתי את הפשטידה של פירגה שנראתה מקורית ומיוחדת ואכל התוצאות לא איכזבו, עשיתי פדיחה קלה כשלא פיזרתי מלמעלה קשקבל אבל בכל אופן יצא טעים, לא היה צורך בהרבה תיבול ולא צריך הרבה כלים למרות שנראה שזה דורש עבודה.

 

בנוסף לא הוספתי בצל כי התעצלתי לא נראה לי שזה גרע בטעם.

 

המתכון:

 

חבילה אטריות ביצים  כ-200 גרם
חבילה עלי תרד קפואה  כ-800 גרם
שקית בצל מטוגן  או לטגן 2 בצלים קצוצים ולהזהיבם.
4 ביצים שלמות
4 קוביות שום דורות או שום טרי כתוש.
כ-300 גרם גבינה חמד
200 גרם גבינה קשקבל מגוררת.
אין צורך בתבלינים.התיבול מהגבינות משבח את המאפה.

100 גרם נוספים של גבינה קשקבל מגוררת לציפוי המאפה , לפני הכנסתו לתנור.
מעט פפריקה לזרזוף.

הכנה:

 
מבשלים את אטריות הביצים ומסננים.
חולטים את עלי התרד בסיר עם מים חמים ואחרי כמה דקות מעבירים עם מסננת מתחת לברז של מים קרים.

מערבבים את התרד הסחוט, הגבינות, הביצים,השום והבצל.
חצי מכמות האטריות מסדרים על תבנית משומנת חד פעמית, או פיירקס בינונית .
יוצקים מעל לאטריות את כל התרד.
מכסים ביתר האטריות. מיישרים.
מפזרים את גבינת הקשקבל שהשארנו לציפוי
מזרזפים מעט פפריקה מתוקה.
חום התנור 175.  כ-50 דקות.

לצערי אין תמונה של הפשטידה חתוכה..כי קצת התפדחתי לצלם באירוע.

 

לבלוג של ask dikla

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר