הכניסה למסעדת "אורקה" בעיני היא תמיד כניסה לחלק הרציני והמכובד של עולם המסעדנות. כמי שאוהב את הגישה הקלאסית, אני מרגיש בנוח עם האווירה, השירות, האוכל המוקפד ובקיצור עם היחס של מקום שמכבד את עצמו ואת מבקריו. אני מכיר אנשים שחושבים שהנוקשות והטכניות בגישה מנוכרת ומרחיקה אבל עם הזמן ועם ההכרות של האנשים העושים במלאכה (ראוי לציין שחלק גדול מהצוות נמצא במקום זמן רב), נראה לי שזו הדרך לשמור על רמה אחידה וטובה.
ל"אורקה" יש תפריט חורף חדש שהרצתו החלה לפני כשבועיים. למעשה לחלק מהמנות שנשארו הוספו מספר מנות חדשות, שמהן החלטנו לדגום.
לראשונות הזמנו (הלחם מגיע לשולחן וכולל לחם אגוזים ופוקצ'ה):
ריזוטו תירס אורגאני עם פלפל חריף קלוי (45 ש"ח) מנה טעימה מאד. טעם גרגירי התירס תמיד נתפס בעיני כטעם ילדות מתוק ומהנה. הפלפל החריף הקלוי נמצא בראש ערמה מכובדת של ריזוטו והוא אכן חריף מאד. כמובן שאין חובה לאכול אותו.
סלט רגלי חזיר בדמי גלס עם אגוזי מקדמיה (46 ש"ח) מנה שפחות אהבתי. ראשית, מי שמזמין אותה שלא יצפה לסלט במובן המקובל. במנה הזו לא היה כמעט ירק. לדעתי, עלים ירוקים היו יכולים להוסיף מאד, במיוחד כמאזנים לשומניות הרבה של רגלי החזיר. שומן רגלי החזיר נצרב והופך לקריספי. בטוח יש מי שיאהב את השומן, אני דווקא התעסקתי בלהסיר אותו.
פונקנו ב-טורטייה של עוף מעושן (53 ש"ח) מנה מעניינת וטעימה. על טורטייה שהוקשתה בתנור הייתה מחית תפוחי אדמה ועליה נתחי העוף המעושן. המנה מעט כבדה לראשונה. אותה מנה גדולה יותר הייתה יכולה להתאים כעיקרית.
לעיקריות הזמנו :
פילה דניס עם ניוקי ברוטב גבינת עיזים, שומר ופפריקה אדומה (98 ש"ח) מנה עדינה. ציפיתי ליותר בולטות בטעם של התוספות. הנוכחות של השומר והרוטב נבלעה. אמנם הדג עצמו היה טעים, אך עדיין אני מעדיף את מנות הדגים האחרות ובמיוחד את הדג המעושן בסיר ברזל עם ירקות שורש, שלשמחתי נשאר בתפריט.
שרימפס מוקפצים עם תפוחי אדמה בשום ופטרוזיליה (112 ש"ח) על הסף לא נראית מנה כל כך מיוחדת אבל הטעמים היו טובים. הפריכות והטעם המעושן מיוחדים בעיני ביחס לשרימפס.
עם האוכל שתינו יין בורגונדי לבן ואדום שהתאימו מאד למנות שהזמנו. אחד מהיתרונות הבולטים שיש למקום (דבר שמעיד על רצינותו של המקום) מגולם ב-"סומלייה". מעבר לידע הרב שיש לו הוא קשוב ואינטליגנטי. אוהבי היין ייצאו נשכרים.
שילמנו 347 ש"ח שכללו גם מים מינראליים מוגזים ו- 2 קפה (ללא היין והשירות).
גם אם לא הכול היה מושלם בעיני (יצא לי לציין כאן בעבר שאני יודע שמאד קשה בעולם הקולינארי למצוא חן בעיני כולם כל הזמן), אני חושב ש"אורקה" הייתה ונשארה אחד מהמקומות המובילים בת"א. לא ניתן לקחת מהשף ערן את היצירתיות והאומץ לדבוק בדרך בה הוא מאמין