מצרכים:
2 חצילים
5 פלפלים אדומים
1/2 כוס שמן
2 בצלים קצוצים דק
5 כפות עגבניות מרוסקות
3 שיני שום שמנות כתושות
מלח ופלפל שחור
2 עלי דפנה
הכנה:
קולים את החצילים והפלפלים על אש פתוחה (אני עושה
לפעמים בתנור כ 40 דקות). קולים עד השחמה, מצננים
וקולפים. מרסקים למחית גסה ושמים במסננת לניקוז
הנוזלים.
מחממים במחבת כבדה או סיר את השמן ומטגנים את
הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כרבע
שעה תוך בחישה.
מוסיפים חצילים, פלפלים ושום ומתבלים במלח, פלפל
ועלי דפנה. מבשלים הכל יחד כשלושת רבעי שעה.
מצננים, וטעמים ומשפרים תיבול.
וגם חצילים מטוגנים:
פורסים 2 חצילים, ממליחים ומניחים בצד לשעתיים.
מטגנים בשמן את פרוסות החצילים. מספיגים בנייר.
מערבבים בקערית שמן + פפריקה + שום כתוש +
פטרוסיליה קצוצה + כמון + לימון סחוט + מלח ופלפל
וטובלים כל חציל ברוטב.
וגם סלט מנגולד מרוקני:
קוצצים כ - 15 עלי מנגולד (אני אוהבת עם הגבעול אך
אז האידוי לוקח קצת יותר זמן) ומתחילים לאדות
במעט שמן תוך ערבוב מתמיד.
מוסיפים 6 - 7 שיני שום פרוסות, כמון,מלח,פלפל
ועריסה/פפריקה חריפה ולימון סחוט לפי הטעם.
מערבבים הכל יחד וממשיכים לאדות.
לבלוג של פנינת המטבח