מס' צפיות - 817
דירוג ממוצע -
מסעדת גפן - ביקורת מסעדה
גפן היא מסעדה עממית משודרגת, נקייה, המזכירה ביסטרו משפחתי חמים - יותר מאשר מסעדת פועלים טיפוסית. לא פלא שהיא התחבבה בשלוש השנים האחרונות על רבים מקרב מערכת עיתון "הארץ", העובדים בקרבת מקום. עכשיו הם יצטרכו למצוא משכן אחר להשחיז בו את טוריהם הרדיקליים.
מאת: טיקטאק יוצא לאכול 28/11/08 (02:56)

נתחיל עם החדשות הרעות. גפן, מהמסעדות העממיות האהובות ביותר בשנים האחרונות בתל-אביב, תסגור את שעריה בשבועות הקרובים. לא המצב הכלכלי הכריע אותה, אלא הקשיים הרבים שהעמידה עיריית תל אביב בפניה בעת האחרונה.

 

קנסות, גזירות, זימונים לבית המשפט - כל אלה התישו עד מאוד את בעלי המקום - בני הזוג דלבה. וכך בכוונתם לא רק לסגור את המסעדה בקרוב, אלא אף להעתיק את מגוריהם לצפון הארץ. חבל, כי אוכל טורקי אמיתי הוא מצרך יקר מציאות במחוזותינו - וחסרונם של אנשים אלו יורגש בהחלט.

 

 

גפן היא מסעדה עממית משודרגת, נקייה, המזכירה ביסטרו משפחתי חמים - יותר מאשר מסעדת פועלים טיפוסית. לא פלא שהיא התחבבה בשלוש השנים האחרונות על רבים מקרב מערכת עיתון "הארץ", העובדים בקרבת מקום. עכשיו הם יצטרכו למצוא משכן אחר להשחיז בו את טוריהם הרדיקליים (מעניין האם יהיה זה פלאפל ג`ינה הסמוך...)

 

הגענו לגפן בצהרי יום שבת שלושה סועדים רעבים - והידיעה כי מדובר בארוחה האחרונה שלנו במסעדה, הקנתה לביקורינו במקום נופך מעט סנטימנטלי. לפתיחה הזמנו 3 מזטים (14 ש"ח כל אחד). עלי מנגולד ברוטב יוגורט, במיה ברוטב רימונים וחצילים בחומוס. שלושתם היו טריים וטובים, כשמכולם בלטה מנת המנגולד, שהציגה שילוב מיוחד בין טעם תרד העדין ליוגורט החמצמץ.

 

 

מגזרת הפחמימות הזמנו לחמג`ון. אמנם המנה קצת יקרה (30 ש"ח) אבל כמות הלחם בה גדולה. קצת התאכזבנו מהעובדה, ששכבת הבשר הטחון המבושלת היתה קצת אנמית.

 

 

למנה עיקרית הזמנו קבבוני בשר טלה (60 ש"ח) שהיו עסיסיים - ואשר תובלו ביד טובה והיו מלאי טעם.

 

 

עיקרית נוספת היתה איסקנדר קבב (60 ש"ח) - ממנות הדגל המפורסמות של המטבח התורכי. זהו בשר דונר (כך נקראת השווארמה התורכית), המוגש ברוטב עגבניות ויוגורט. למרבה הצער הבשר הוגש פושר והיה קצת קשה. הרוטב אמנם היה חביב - אבל המנה התקשתה להתרומם בשל איכותו של הבשר. התגעגענו למנת האיסקנדר קבב המופתית של מסעדת איסטנבול ברחוב קרליבך (לטעמי ממנות הבשר הטובות ביותר כיום בארץ - ולמי שלא מכיר מומלץ לנסות בהקדם).

 

 

בנוסף הזמנו מנת מוסקה (60 ש"ח). החצילים היו פריכים, שכבת הבשר הטחון היתה נהדרת ורוטב העגבניות מוצלח. דוגמא לאוכל ביתי פשוט וטוב.

 

 

לקינוח הזמנו מלבי (24 ש"ח) שהוגש בליווי ריבת חבושים. היה זה מלבי מעודן בעל מרקם נהדר וטעם משובח.

 

 

חתמנו את הארוחה כמתבקש עם כוסית של קפה תורכי (9 ש"ח) חזק וטוב - שעורר אותנו ומנע כל אפשרות שנירדם בדרך חזרה הביתה באוטו.

 

 

זאת לא היתה ארוחה מושלמת - וגם לא זולה בהשוואה למסעדות עממיות אחרות בעיר. אולם בנוף הקולינארי המקומי יש לגפן מקום. חבל שבתקופה בה אנו מתבשרים חדשות לבקרים על סגירתן של מסעדות שונות בעיר, עתיד גם מקום זה להיעלם מהמפה.

 

 

ציון: 3 כוכבים

 

לבלוג של TickTack1 יוצא לאכול

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר