אל ליאלי היא מסעדה מזרחית בכפר הערבי ג`יש שבגליל. בעבר נתקלתי בהמלצות חמות אודות החומוס במקום - כולל מצד מספר חומוסולוגים מדופלמים. המסעדה עצמה לא מנסה לשמור על צניעות כלל - ובשלט הניצב בכניסה נכתב כי כאן מוגשים "המשוושה והחומוס הטובים ביותר בצפון". השבוע כשביקרנו בגליל החלטנו לבדוק הכצעקתה.
המקום מבחוץ:
השלט בכניסה:
הגענו לאל ליאלי בצהרי יום שבת - וגילינו שהיא מלאה במשפחות ישראליות על טפיהן. ולמרות זאת המקום לא היה רועש מדי, השרות היה יעיל - והמסעדה התנהלה על מי מנוחות. החלטנו שלא להזמין מנות בשריות - ולהתמקד בגזרת החומוס בלבד. מנת המשאוושה (16 ש"ח) היתה מ-ד-ה-י-מ-ה והצדיקה את כל הסופרלטיבים שנקשרו בשמה. היא הוגשה חמה, עם גרגירים נימוחים והיתה חמצמצה קלות. שמן הזית שליווה אותה היה משובח - והטעם הכללי היה עדין ומלטף. משאוושה מושלמת היישר לפנתיאון החומוס הישראלי. כמובן שלא התאפקנו והזמנו ממנה עוד.
בנוסף הזמנו צלחת של חומוס ומחלוטה (16 ש"ח). כאן כבר השתנתה התמונה. החומוס היה די חסר אופי - והמחלוטה התגלתה כסתמית עם פול אנמי. ממש חומוס-פול ברמה של מסעדה מזרחית ממוצעת.
כמו כן הזמנו פטירה עלי גרגיר נחלים (6 ש"ח), שהוא למעשה כיסון סמבוסק הממולא בתרד, שטעמו היה קצת מוזר. בנוסף הזמנו סלט ירקות, שהיה טרי וטוב.
גולת הכותרת באל ליאלי היא כמובן מנת המשאוושה - מנה חלומית, המהווה סיבה מספיק טובה לחובבי חומוס להגיע במיוחד לג`יש. המסעדה נקיה, מרווחת ונותני השרות בה מסבירי פנים - כל אלה מוסיפים לה נקודות זכות. זהו מקום מוצלח לארוחת צהריים טעימה וזולה בגליל.
ציון: 4 כוכבים
אל ליאלי, ג`יש
לבלוג של TickTack1 יוצא לאכול