מס' צפיות - 4971
דירוג ממוצע -
שגב אקספרס - ביקורת מסעדה
מאת: טיקטאק יוצא לאכול 06/12/08 (22:58)

בשנים האחרונות הפך השף שגב משה לאחת הדמויות הידועות, הצבעוניות והמקוריות ביותר בשמי הקולינאריה הישראלית. המסעדה שפתח בהרצליה פיתוח הקרויה על שמו, צברה קהל לקוחות נאמן, זכתה לתשבחות רבות - ונחשבת כיום לאחת המובילות בארץ. שגב עצמו הוכיח, שמעבר להיותו כוכב טלוויזיוני, הוא גם כשרון אמיתי במטבח.

 

לפני מספר חודשים פתח שגב, הפעם באזור ההייטק ברמת החייל, את "שגב אקספרס" - האחות הקטנה של המסעדה ההיא. אך בניגוד למוסד ההרצליאני היוקרתי, סניף האקספרס משווק כ"מטבח שף מהיר", הפונה לקהל יעד רחב יותר.

 

קראו בפרשן ביקורת נוספות על שגב אקספרס כאן:

שגב אקספרס - המלצה  

 

 המקום מבחוץ:

 

 

הגענו למסעדה בשעת צהריים לארוחה עסקית, נכנסנו פנימה - והתפעלנו מעיצובה המרהיב. במרכזה עוברת שדרה מהודרת בסגנון פריסאי עם עצים, ספסלים - ואפילו מזרקת מים. בשנים האחרונות חזינו בלא מעט מקומות בת"א המעוצבים לתפארת, אך הפעם באמת מדובר במשהו יוצא דופן. נתבקשנו להמתין בינתיים על ספסל בשדרה - ולאחר זמן קצר ניגשה אלינו מלצרית חיננית, שליוותה אותנו אל שולחננו.

 

המסעדה מבפנים:

 

למרבה הפלא - ובניגוד מוחלט לעיצוב הגרנדיוזי של המסעדה, התפריט בה סטנדרטי לחלוטין - ונטול כל יומרנות. יש כאן בעיקר מנות כמו פסטה, פיצה, חזה עוף וכבדים - תפריט המזכיר בתי קפה ומסעדות רבים אחרים בעיר. יש כאן עסקית ב- 55 ₪, 69 ו- 79 ₪, הכוללת מנה ראשונה ועיקרית. בחירת המנות הראשונות נעשית מתוך מבחר, המשותף לשלושת המסלולים.

 

למנה ראשונה הזמנו מרק קרם ארטישוק ירושלמי. הוא היה עשיר מאין כמוהו, קטיפתי ומלא טעם. זהו אמנם מרק פשוט מאוד להכנה - אך הביצוע שלו כאן היה מוצלח ממש. מנה שביום סגריר חובה להזמינה.

 

 

כמו כן הזמנו מרק קרם חציל, שהיה לא פחות מוצלח מקודמו. לא דליל מדי, לא סמיך מדי, בעל מרקם נפלא וטעם מעודן. אין ספק שגזרת המרקים כאן מוצלחת ממש.

 

 

מסקציית הסלטים הזמנו סלט איטלקי, שהורכב מעלי חסה בוינגרט, תמרים מיובשים ובלסמי עם אגוזי מלך, פילה תפוז, שקדים קלויים ואבוקדו. סלט מרענן בגודל מכובד, ששודרג בתוספות שהעשירו את טעמו. לטעמי השימוש באגוזי מלך נעשה בכמות נדיבה מדי, אך בסך הכל זהו סלט נהדר.

 

 

כמו כן הזמנו מנת אנטיפסטי שכללה חציל בלאדי, פרחי כרובית וגבינת שמנת.

 

 

ביקשנו לשתות מים רגילים - ושמחנו שבכל פעם שהכוס התרוקנה, מילא אותה המלצר ביוזמתו. בעבר הגישו כאן (כמו בהרצליה) מים מתקתקים עם תוספת של לואיזה ולימון, אך הפעם היו אלה מי ברז רגילים.

 

למנה עיקרית ממסלול ה- 55 ₪ בחרנו בפסטת לימון וארטישוק. חמצמצות הלימון נתנה לפסטה מימד מיוחד, מפתיע ולא שגרתי. חבל רק, שבשל שילובם מרכיבים נוספים רבים מדי (ארטישוק, תרד, זוקיני ירוק, פלפלים קלויים וגבינת פרמז`ן) משהו קצת התפספס. טעמה הבסיסי של הפסטה היה מוצלח דיו - גם בלי כל ה"קרנבל" שמסביב.

 

 

למנה עיקרית ממסלול ה- 69 ₪ הזמנו פסטה בטטות, שכללה רדיאטורי, בטטות מבושלות עם שמנת מתוקה, פלפלים חריפים, יין, פטריות כמהין וצמחי תבלין. היתה זו המנה המאכזבת ביותר בארוחה. למרות שילובם של מספר מרכיבים מתקתקים, הטעם הכללי היה דווקא מלוח - והרוטב חסר חן.

 

 

 

 למנה עיקרית ממסלול ה- 79 ₪ בחרנו בכבדים ואגסים. מדובר בכבדי עוף שנצלו במחבת, אשר היו עסיסיים וטעימים - והוגשו ברוטב מתקתק ששילב אגסים, יין אדום, סוכר חום ועלי תימין. מנה טעימה בהחלט, המומלצת לחובבי רטבים מתקתקים.

 

 

כמו כן ממסלול ה- 55 ₪ הזמנו פסטה נאפולי, שכללה פפרדלה, עגבניות תמר טריות צלויות במחבת לוהטת עם שום אפוי, עלי ריחן, עלי אורגנו טריים, יין ופטריות כמהין קצוצות. מדובר בפסטה פשוטה, בסיסית - אך גם די חסרת יחוד.

 

 

לאורך כל הארוחה התרשמנו מצורתן האסתטית של המנות, מכלי האוכל המיוחדים - ומהשרות המוקפד. חובבי אוכל יצירתי אולי לא יבואו ב"שגב אקספרס" על סיפוקם, אך בהחלט מדובר במקום בו ניתן לאכול אוכל פשוט, כזה שרוב הזמן טעים ומבוצע כהלכה.

 

ויתרנו על קינוח, יצאנו החוצה - והמשכנו ברגל לסניף של רולדין, שנפתח באזור לפני מספר חודשים (רחוב הברזל 28). הזמנו פרוסת שטרודל פרג (11 ₪) מופלאה - וגם סופגנייה (4.5 ₪) שהזכירה לנו שחג החנוכה מתקרב ובא.

 

הסניף של רולדין מבחוץ:

המקום מבפנים:

 

הסופגניות:

 

ציון (שגב אקספרס): 3.5 כוכבים.

 

שגב אקספרס, הברזל 38, תל-אביב

 

לבלוג של TickTack1 יוצא לאכול

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר