אפשר ורצוי לערבב עם מעט בשר בקר.
מצרכים:
300 גרם חזה עוף טחון
כוס פטרוסיליה קצוצה
1 תפוח אדמה מגורר דק וסחוט
מלח ופלפל
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1/2 כפית ראס אל חנות (רצוי,לא חובה)
לרוטב:
5 כפות עגבניות משומרות מרוסקות
3 שיני שום פרוסות דק
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לבן
שמן
כוס וחצי מים
1 פלפל ירוק מתוק גדול קצוץ (אפשר לגוון עם חריף)
הכנה:
מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר ומשהים במקרר לשעה.
מחממים שמן בסיר ומאדים בו עגבניות, פלפל קצוץ ושום, בערך 10 דקות באש קטנה.
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש קטנה, מטילים כדורי בשר ומבשלים כשעה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים במשך הבישול.
אנחנו אוהבים לאכול את התבשיל לצד אורז בעשבים:
לבלוג של פנינת המטבח