מס' צפיות - 1627
דירוג ממוצע -
מתכון - מאפה תרד וגבינות
מאת: ask dikla 05/01/09 (02:39)

הכל התחיל בעצירה בשבת בדרך הביתה, עצרנו לקנות לי רימונים בדוכן ירקות ומצאנו את עצמנו מצ`ופרים על ידי הירקן בשקית ענקית מלאה בתרד.

 

הבעל ביקש משהו עם תרד, ואני כדי לגוון חיפשתי משהו חדש שעוד לא הכנתי לו והגעתי למתכון של דודו חמוד למאפה תרד.

 

כבסיס השתמשתי בבצק שלו וכמילוי הכנסתי גבינות על פי טעמי, אפשר לדעתי גם להוסיף רוטב כמו של פיצה.

 

הבצק לא קשה להכנה ויוצאת כמות נכבדה שחצי ממנה הלכה לפיתות עם זעתר כי נגמר התרד (הרי משקית ענקית יוצאת כמות קטנה לאחר החליטה).

 

תתחילו את ההכנה בחליטת התרד במים רותחים.

לאחר החליטה מוציאים לקערה וסוחטים טוב שיצאו מרבית הנוזלים.

משאירים להצטנן מעט.

 

מכינים את הבצק:

1 ק"ג קמח
3 כוסות מים פושרים
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס שמן
רבע כוס סוכר

לערבב הכל לבצק אחיד ולהתפיח כחצי שעה.

 

למלית:

תרד חלוט.

פלפל ומלח

1 ביצה

חבילת פתיתי עמק

חבילת פיראוס חמד חתוך לקוביות (או כל גבינה אחרת).


 

אם הבצק יוצא דביק מדי בשלב הרידוד יש ללוש אותו עוד קצת עם קמח.

לרדד עיגול או ריבוע בצק דק למלא באמצע (כמו שעושים עם בלינצ`ס) ולגלגל.

 

לבלוג של  ask dikla

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר