הסחלב ידוע כאפרודיזיאק (מעורר תשוקה) ולא בכדי..... פירושו ביוונית "אשך".
הסחלב orchid - הפרח - המשמש למשקה, גודל בדרום טורקיה. שורשי הפרח נעקרים מהאדמה בזמן שהצמח פורח.
או אז, מרתיחים אותם במים או חלב, מייבשים ומייצרים את האבקה לעשיית המשקה.
סחלב (ללא אבקה מוכנה)
3 כפות עמילן תירס
4 כוסות חלב
3 כפות סוכר או יותר (לטעמכם האישי)
1 כף מי ורדים או מזהר
קינמון
*** קוקוס פיסטוק חלבי גרוס גס
לערבב 3-4 כפות חלב עם עמילן תירס לתערובת הומוגנית. לחמם את שאר החלב בסיר ולהביא לרתיחה
תוך בחישה מתמדת. להוריד את האש לנמוכה מאד ולהוסיף את תערובת העמילן.
לערבב עד הסמכה. כשהתערובת מסמיכה להוסיף את הסוכר ומי הורדים ולערבב.
להגיש בספלים . לזרות למעלה קינמון.
*** יש המוסיפים קוקוס ופיסטוק חלבי.
בקרו בבלוג שלי - המטבח של אלינוער