מתכון לקציצות דג עם חומוס. כל הפרטים כאן לפניכם...
קציצות דג רכות שעוברות טיגון טרם כניסתם לסיר הרוטב. מומלץ להכין חלה טרייה.
מצרכים:
300 גרם פילה דג טחון (נסיכה/בקלה)
חופן פטרוסיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה מגורר
2 - 1 ביצה
כף פירורי לחם
תבלינים לפי הטעם: פלפל אנגלי, מוסקט,פפריקה,כורכום
הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות ומשהים
כשעה במקרר למיצוי הטעמים.
מחמיים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים. מספיגים בנייר.
מצרכים לרוטב:
כוס וחצי חומוס גרגירים מבושלים (משומר)
5 עגבניות מבושלות, קלופות וקצוצות
4 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל לבן
כפית פפריקה מתוקה/חריפה
3 פלפלים אדומים מתוקים יבשים חתוכים גס
מעט שמן
הכנה:
מחממים שמן בסיר ומאדים עגבניות, שום ופלפלים
כ - 10 דקות באש קטנה.
מוסיפים תבלינים, חומוס ומערבבים. מוסיפים כוס מים
ומביאים לרתיחה. מוסיפים קציצות מטוגנות ומבשלים עד
שהכל מסמיך, כ - 40 דקות. במהלך הבישול יש להוסיף מידי פעם מעט מים.
לבלוג של פנינת המטבח