העוגה מדהייייימה וטעימה להפליא אני אופה עוגה זו בעיקר לילדים קטנים - ימי הולדת וגם סתם כך כשמפתיעים.
חומרים:
2 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפיה
11/2 כוסות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1 כוס חלב או 1 כוס מיץ תפוזים.
3/4 כוס קקאו
מפרידים בין החומרים היבשים ובין החומרים הרטובים לאחר ערבוב של כל אחד מהקערות מחברים יחד לבלילה אחידה.
מוסיפים לבלילה 1 כוס מים רותחים ומערבבים
עוגה שמתאימה לימי הולדת
אופים בסיר פלא
ציפוי שוקולד
חומרים:
100 גר` שוקולד מריר
6 כפות מים
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
את החומרים להמיס על האש.
אחרי שמורידים מהאש מוסיפים 1/4 מרגרינה + חלמון (צהוב)
של הביצה ומערבבים היטב. ( ביצה לא חובה)
מצפים את העוגה בעוד הציפוי חם.
ניתן לקחת שיפוד לנעוץ בעוגה
מס` חורים ולשפוך את הציפוי כדי שהשוקולד יחלחל פנימה.
לאחרונה קניתי מנז`טים מסיליקון
הכנתי את בלילת העוגה וחילקתי במנז`טים את הבלילה ואפיתי
לפני סיום האפייה לקחתי קוביית שוקולד ונעצתי בכל עוגה
המשכתי לאפות עוד כמה דקות
הגשתי חם עם כדור של גלידה
אפשרויות הגשה נוספות:
1. עד ציפוי השוקולד לפזר - אגוזי מלך קצוצים, סוכריות צבעוניות, חבילת קליק שוקולד ..............
לבלוג של בישלולים שלי