אם יש משהו שאני כל כך חלשה מולו בתחום האוכל זה ירקות ממולאים וכל פעם אני מתמוגגת מחדש. והיום התחשק לי כרוב ממולא, אז הנה המתכון.
מצרכים:
ראש כרוב גדול
כוס וחצי אורז
כ - 200 גרם בשר בקר טחון
3 שיני שום כתושות
כפית חוואיג`
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
חופן תערובת כוסברה ופטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
2 בצלים פרוסים טבעות
תפוח אדמה + גזר פרוסים טבעות (לא חובה)
100 גרם רסק עגבניות
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
לימון סחוט לפי הטעם (לא חובה)
הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי המלית ומניחים במקרר כמחצית השעה.
מביאים את הכרוב לרתיחה בסיר עם מים כדי כיסוי
במשך כ 10 דקות. (כך ניתן להפרד מהעלים בקלות).
מפרידים בכל פעם עלה מן הראש וממלאים בתערובת.
מגלגלים ומניחים בצד. (מפרידים את העלים מן העורק הלבן).
מחממים שמן בסיר ומאדים קלות את הבצל והירקות.
מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים כמה רגעים.
מסדרים את הממולאים בסיר מעל הירקות ויוצקים
מים רותחים בזהירות כדי כיסוי.
מבשלים הכל באש קטנה כשעה וחצי. אני מוסיפה
בדקות הראשונות גם את מיץ הלימון.
את הכרוב הזה חציתי, צילמתי ובלעתי...
לבלוג של פנינת המטבח