מתכון לעלי גפן במילוי בשר.
איפה שלא טעמתי עלי גפן ממולאים תמיד אהבתי, בייחוד אם עושים אותם חמוץ. לפני שנתיים, במסיבה שעשה אחי לקראת חתונתו הגישו עלים ממולאים טעימים במיוחד, הטעם נשאר לי לאורך זמן וניסיתי לשחזר אותו כבר באותו שבוע. לשמחתי זה ממש יצא לי אותו הטעם.
אם בכלל יכולתי לשחזר את כל המנות שהוגשו שם... חבל על הזמן מה שהיה שם. (אחי התחתן עם גרוזינית, ממש ראוי לשבח את האירוח והמטעמים שהוגשו שם).
ולענייננו, אני לא שמתי בממולאים הפעם אורז, למרות שלדעתי רצוי. כמו כן השתמשתי בעלים קנויים. את העלים יש להשרות לפני כן במים חמים על מנת להפחית ממליחותם.
יצאו כ - 20 ממולאים. (כמחצית הצנצנת).
מצרכים:
כ - 350 גרם בקר טחון/עוף (מעורבב)
1/2 לימון סחוט או קצת יותר
מלח ופלפל שחור
חופן שמיר קצוץ
4- 3 שיני שום כתושות/קצוצות
4 מקלות כרפס קצוצים קטן + העלים
2 כפות שמן
לרוטב:
3 כוסות מים + 1/2 לימון סחוט + 3 שיני שום כתושות + מלח + פלפל
הכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה ונותנים לנוח כשעה.
(אפשר על הכמות הזו להוסיף כחצי כוס אורז שהושרה לפני
כן במים רותחים, נשטף וסונן).
מרפדים סיר רחב במספר עלי גפן.
מניחים עלה גפן על משטח, שמים מהמלית במרכז, מקפלים את הקצוות ומגלגלים.
מניחים את העלים הממולאים בסיר המרופד.מניחים על הממולאים
צלחת מחרס.
מערבבים בקערה את מצרכי הרוטב. יוצקים מחצית מכמות הרוטב על העלים ומבשלים כ - 10 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את יתר הכמות ומבשלים כשעה וחצי באש נמוכה.
לבלוג של פנינת המטבח