איך קולים פלפלים כל דרדק יודע ובכל זאת . . . רבים מאיתנו מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון. אני יכולה לספר לכם שלהכניס את הפלפלים לסיר עם מכסה מקל ומזרז את פעולת הקילוף. להשאיר בסיר כ 10 דקות לצינון.
פלפל אדום - השם הנכון הוא פלפלת אדומה - נמצא אצלי במקום ראשון בסולם הירקות. תדיר אני מכינה ממרח פלפלים, סלט פלפל פיקנטי או פלפלים בתחמיץ, שמהווים תוספת נהדרת לכל מנה שהיא. משום מה מעולם לא העליתי את הרשומה ואז חשבתי לתומי, כמה שאתם מפסידים........חחחח
אז איך קולים פלפלים כל דרדק יודע ובכל זאת . . . מפעילים את הגז לאש הגבוהה ביותר. מחזיקים כל פלפל עם מלקחיים מעל האש הישירה ומסובבים את הפלפל מכל הצדדים כולל בסיס וחלק עליון. הכוונה היא לחרוך את קליפת הפלפל היטב ולא לבשל אותו .
רבים מאיתנו מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון. אני יכולה לספר לכם שלהכניס את הפלפלים לסיר עם מכסה מקל ומזרז את פעולת הקילוף. להשאיר בסיר כ 10 דקות לצינון.
מקלפים את הקליפה שרובה תרד בקלות. גם אם יש חלקים שלא יורדים, אין טעם להילחם בהם. דווקא הקליפה מוסיפה טעם נפלא לכל ממרח או בישול.
להורדת הקליפה בכל היקפה אפשר להשתמש במגבת נייר שעוזרת מאד בקילוף. גם שטיפה תחת מים זורמים עוזרת לקלף. מאידך, אפשר להשאיר כמה קליפות על הפלפל שכן דווקא הקליפה תורמת להוספת טעם נפלא לכל סלט או לממרח.
לשימוש מיידי, חתכו את הפלפלים לחצי והוציאו את הזרעונים. חתכו לרצועות ותבלו עם שמן זית, מלח ופלפל. מעולה להגשה עם בשר, גבינות וירקות צלויים.
סלט פלפלים קלויים
4 פלפלים ללא קליפה
- 2 כפות שמן זית
- 1 עגבניה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
-1/2 פלפל אדום קטן חריף
- 1 כף מיץ לימון טרי
- מספר צלפים חתוכים
- 1 שן שום גדולה קצוצה דק דק
- קורט מלח
בקערה, לערבב את כל המצרכים מלבד הפלפלים. ניתן גם לקצוץ הכל בעזרת סכין טובה.
לחתוך את הפלפלים ולהוסיף לקערה.
לשמור בצד מספר רצועות פלפל.
לעבד במרסק מזון ידני את התערובת בפולסים קצרים.
לטעום. לתקן תבלון אם צריך.
לחתוך את הרצועות שהשארנו בצד לקוביות גדולות ולהוסיף לתערובת.
לשמור במקרר.
המטבח של אלינוער