והכל התחיל בגלל לימורי, עם הקובה סלק שהכינה וגירתה את חיכי וגם בגלל שהחלטתי שלא יכול להיות שאני לא אצליח להכין את המזרובות האלה כמו כל אחד אחר. נו, הרי זה האתגר, שמניע אותי רוב הזמן.
כמו שאתם יודעים אני אוהבת לפשט את האוכל שלנו, שיהיה בצ`יק ובצ`אק ולהכין קובות מסולת זו עבודה סזיפית שכזו שלא נראה לי שאני אכין בזמן הקרוב, נגיד אולי בעוד שנה-שנתיים.
זה להכין את תערובת הסולת, זה לגלגל, ל`קדוח` גומה עם הבוהן, להכין מילוי, להכניס ת`מילוי, לסגור חזרה, לשטח לצורת קציצה.... הלו? התחרפנתי או מה?
והכל התחיל בגלל לימורי, עם הקובה סלק שהכינה וגירתה את חיכי וגם בגלל שהחלטתי שלא יכול להיות שאני לא אצליח להכין את המזרובות האלה כמו כל אחד אחר. נו, הרי זה האתגר, שמניע אותי רוב הזמן. מקור המתכון מהספר "מטעמי עירק" עם שינויים מצידי, אלא מה, איך אפשר אחרת?!
קוּבָּה בְּקַרְ`יע אַחְמַר - קובה סולת ובשר ברוטב דלעת
אל תנסו לבטא את השם הזה אם אתם לא מתוצרת עירק.
150 גר` סולת
קורט מלח
1/2 - 3/4 כוס מים ~
מלית
1 בצל קטן קצוץ
100 גר` בשר טחון (טחון פעמיים)
שמן
1/4 כפית בהרת
קורט קינמון
רוטב
שמן
1/2 ק"ג דלעת חתוכה
1 עגבניה גדולה מגוררת
מיץ מלימון גדול
2 כפות סוכר
קורט פלפל
קורט פפריקה
100 גר` צימוקים בהירים
1 קופסא רסק עגבניות
4.5 כוסות מים
מלח לפי הטעם
שופכים לקערה את הסולת ומוסיפים מלח. מערבבים. יוצקים מים בהדרגה תוך ערבוב עד תערובת גמישה ונוחה לעיבוד. מרטיבים את הידים ויוצרים כדורים. להניח על נייר שעוה.
במחבת מטגנים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את הבשר ותוך שימוש במזלג מהדקים את הבשר למחבת, הופכים ומערבבים עד שהבשר מאבד את צבעו הורוד. מתבלים. מניחים להתקרר.
ליצור גומה בכדור הסולת, להכניס פנימה מהמלית ולסגור. להדק היטב וליצור מעין קציצה שטוחה.
מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים דלעת, עגבניה, תבלינים, צימוקים, סוכר, מיץ לימון, רסק ומים ומרתיחים. עם ההרתחה מוסיפים את כדורי הסולת ומבשלים כ 40 דקות על אש נמוכה.
בתיאבון