אנחנו עדיין לא במימונה אבל שיהיה בכל זאת...
רכיבים
50 גר´ שמרים טריים
1 כפית סוכר
1 ק"ג קמח מנופה
3 כוסות מים פושרים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כוס שמן לטבילה
אופן הכנה
לערבב שמרים, כפית סוכר, כפית קמח וחצי כוס מים. להניח בצד עד שהשמרים יתססו. בקערה גדולה להניח את הקמח, להוסיף שמרים, שאר המים,מלח ושמן. ללוש עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
ליצוק את השמן לתבנית גדולה, לחלק את הבצק ל- 30-40 כדורים קטנים, שווים בגדלם. לגלגל אותם בשמן שבתבנית, ולהניח אותם בתוכה. לכסות את כדורי הבצק במגבת, ולהניח במקום חמים, עד שיתפחו.
מחממים מחבת כבדה. משמנים משטח שיש, לוקחים כדור בצק, מניחים על המשטח, ובכפות ידיים משומנות מרדדים את הבצק לעלה עגול ודק ככל האפשר.
להניח את העלה במחבת, לטגן מצד אחד בלבד, להפוך את העלה במחבת , להניח עליו עלה נוסף, הופכים ומוסיפים עלה נוסף, וכן הלאה, עד שמסיימים לטגן את כל העלים, ובמחבת מצטברת ערימה גדולה של מופלטות.
להניח על צלחת הגשה, ולהגיש עם חמאה ודבש.