פשטידת אפונה לכל אוהבי הפשטידות.
פשטידה שהיא כאילו עוגה...אבל היא לא...
היא פשטידה מעולה !
פשטידת אפונה / monday
החומרים:
1 חב` אפונה קפואה - 800 גר`
50 גר` חמאה
4 בצלים בינוניים קטנים חתוכים לקוביות
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מעט מלאה פפריקה מתוקה
3 ביצים
1/2 קופ` גבינה לבנה 5% - כ-100 גר`
4 כפות מלאות קמח תופח
אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים במחבת עם שמן הזית עד לשקיפותם. בסיר שמים את האפונה הקפואה,
מעבירים את הבצלים אל האפונה ומערבבים בעדינות עם הבצלים מס` דקות. מוסיפים את החמאה
וממשיכים לערבב עד שכל האפונה הפשירה. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה.
מערבבים הכל יחדיו ומורידים מהאש, שמים למס` דקות צינון את האפונה, ואח``כ מוסיפים את הביצים, הגבינה והקמח.
מערבבים הכל לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית משומנת בקוטר 26 או תבניות אישיות או תבנית סיליקון עם חור באמצע.
אופים בחום של 175 מעלות 30 דקות.
פשטידה נפלאה לאוהבי האפונה...וגם קלה מאוד להכנה
בתיאבון ותיהנו
והקישור למתכון הנפלא
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryid=1543846