רשמית החורף מתחיל רק בסוף חודש דצמבר אך מי שהסתכל על המדפים בסופר או בחנות ירקות הוא ראה שפירות החורף נמצאים כבר על המדף.
רשמית החורף מתחיל רק בסוף חודש דצמבר אך מי שהסתכל על המדפים בסופר או בחנות ירקות הוא ראה שפירות החורף נמצאים כבר על המדף.
בואו נבחן את יתרונותיהם התזונתיים של חלק מפירות החורף.
היתרונות התזונתיים של חלק מפירות החורף
1: קיווי: הקיווי עשיר בויטמין C המשמש גם כנוגד חמצון רב עוצמה ,ויש בו גם סיבים תזונתיים.
2: בננות: בננות עשירות באשלגן (זהו מינרל הגורם ללחץ דם תקין) וכן הוא עשיר במגנזיום השומר על תפקוד הגוף.
3: תפוזים:בדומה לקיווי גם פירות הדר עשירים בוויטמין C אשר מחזק את המערכת החיסונית ,והם עשירים בסיבים תזונתיים.
מחקרים מראים שמזונות עשירים בסיבים תזונתיים עוזרים לשמור על רמת לחץ דם וכולסטרול תקין.
4: אפרסמון: בדומה לקיווי ופירות הדר גם האפרסמון עשיר בסיבים תזונתיים והוא עשיר באשלגן ,ויטמין A ,חומצה פולית.
רצוי לאכול אותו עם הקליפה כמו שאוכלים תפוח.
5: תות-שדה: לתות יש נוגדן חמצון גבוה הידוע בשם אנתוציאנינים האחראים לצבעו האדום.
יש לו חומצה אלגית המונעת סרטן ,וכן הוא עשיר בויטמין C.
6: פירות יער: פירות יער מכילים נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים והם אינם מעלים את רמת הסוכר בדם.
חשוב לאכול פירות וירקות כחלק מהתזונה היום-יומית ולא לשכוח לעשות ספורט גם בעונת החורף.