עכשיו סיימתי להכין את התבשיל הזה. מעדן טעים ביותר...
מצרכים:
רבע ק"ג בשר עוף טחון
רבע ק"ג בשר בקר טחון
כוס אורז שטוף
2 ביצים
מס` ענפי בצל ירוק קצוצים דק (רק החלק הירוק)
חופן נדיב פטרוסיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
כפית כמון
לרוטב:
כרישה קטנה פרוסה לטבעות
1/2 לימון סחוט
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
קופסה קטנה רסק עגבניות (100 גרם)
3 כוסות מים
מעט שמן
הכנה:
מביאים מים לרתיחה בסיר, מוסיפים את האורז ומבשלים כ - 10
דקות. מסננים ומניחים בצד להצטנן.
מערבבים בקערה את שני סוגי הבשר, התבלינים, הביצים
ועשבי התיבול. מוסיפים את האורז לקערה ומעסים הכל יחדיו.
מחממים שמן בסיר ומאדים את טבעות הכרישה והשום כ -
5 דקות. מוסיפים רסק עגבניות, מלח ופלפל ומערבבים ביחד
עוד כמה רגעים.
מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים כופתאות
לרוטב הרותח, מנמיכים ומבשלים הכל כשעה. במהלך הבישול
מוסיפים את הלימון הסחוט.
הערה: הכופתאות תופחות במקצת בתחילת הבישול.
לבלוג של פנינת המטבח