אני הכתובת למוצרים קלים ומהירים לבישול. כבר כתבתי ב"אני מאמין" שלי, שאני לא אוהבת להיות במטבח יותר מחצי שעה לבישולי יומיום. ואם עוזרים לי במוצרים מהירים, אני לא מהססת וקונה. אם הטעם טוב, אני מוחלת על התוספות המלאכותיות שמוסיפים לנו בלי שנדע מה הם בדיוק. אם הטעם רע, אני מחרימה רבתי. בסופו של דבר, המדד אצלי במוצרים תעשייתיים הוא הטעם.
אז ישר כשראיתי את סדרת הקינוחים החדשה של אפיכל, ישר קניתי את כולם. העטיפה נורא יפה ומפתה לקחת אותה ביד. ועל כל עטיפה הקינוח הנבחר: קרם ברולה, פונדנט שוקולד, פנה קוטה. שלושת קינוחי הדגל שכולנו כאן למדנו לאהוב.
הבשורות שלי נחלקות לשתיים: שניים מהמוצרים טובים, אחד איום ונורא.
באוסקר זוכה הפונדנט שוקולד. הוספתי חמאה ושתי ביצים, ערבבתי במהירות, אפיתי, יצא אחלה. תיזהרו לא לאפות יותר מהדקות שרשומות בהוראות ההכנה, כי זה יתייבש לכם, וכל הקטע של הפונדט הוא שהשוקולד החם נשפך על הצלחת הבוהקת.
בחצי אוסקר זוכה הפנה קוטה. בישלתי עם שמנת 38 אחוז ושמנת 15 אחוז, ולא עם כוס חלב כמו שכתוב. אני מאלה שמכבדים פנה קוטה. יצא ממש טעים, מפנק, ובעיני לפחות דומה למקור. אחותי אמרה שזה בכלל לא דומה לפנה קוטה. שאלה של טעם. בעיניי, אם הטעם סביר ולא נורא מלאכותי, והשקית מקצרת תהליכים, אז גם הולך. עם רוטב אדום מתותים או פטל קפוא, יוצא יפיפה.
אבל רבק, תיזהרו מהקרם ברולה. יצאה מסה כבדה, בטעם ובמרקם פודינגי מעצבן. את הקרם ברולה כנראה שנצטרך להמשיך לעשות בדרך המסורתית שלוקחת לא מעט זמן.
מתוך הבלוג של יעל ישראל