מתכון להכנת עסדה אבל גם עם דג הרינגה. כי בלי זה, העסדה לא שווה.
הכנת הרוטב:
כותשים 6-7 שיני שום בסיר עם שמן ומים - מוסיפים כ - 2 כפות רסק עגבניות,
אחרי רתיחה מוסיפים פפריקה חריפה לפי הטעם + כרוויה + כמון ומעט מאוד מלח - שכן הדג מלוח.
להוסיף את הדג לא לשכוח.
נותנים לרוטב לרתוח ומסמיכים כמעה.
עסדה - בצק רך וטעים להפליא.
מרתיחים כ - 1/2 סיר עם מים ומוסיפים מעט מלח - כשהמים רותחים מוסיפים כ - 1/2 חבילת קמח רגיל ומערבבים הייטב עם כף מעץ.
יש להמנע מיצירת גושי קמח.
מסירים מהאש וממשיכים לעבד עד שאין גושים.
בידיים רטובות יוצרים כ - 4 כדורים - כל כדור עם גומה באמצע.
הבצק אמור להיות רך גמיש ולא יבש...
מעל העסדה יוצקים את הרוטב ובמרכז את דג הרינגה.
את העסדה (גוש הבצק הגמיש והטעים הזה) אמא נהגה להכין בימי חורף קרים
הרוטב אמור להיות חריף וסמיך ...
מתגעגעת....
לבלוג של בישלולים שלי