חורף, זה הזמן למרק ולמאכלים כבדים, כאלה שגורמים לכם לרצות להישאר בבית ובמיטה, לי זה גורם לרצות לחזור להונגריה לטיול נוסף.
ההכנה ממש לא קשה פשוט קצת צריך סבלנות כי הבישול הוא 3 שעות.
יוצא מרק אדום, טעים, מתובל ובשר רך רך.
בנקודה הזו חשוב לציין שאיכות הבשר היא איכות התבשיל, במאכלי קדירה אל תתפשרו ותקנו במקום שאתם סומכים עליו. אני קונה בסופר (לא עושה פרסומת אז לא מגלה) ומבקשת בשר לגולש. בד"כ זה בשר כתף.
את המתכון עיבדתי מכמה מתכונים שמצאתי בעיקר מתכון של baronm10 ושל ליהיא לפיד.
אל תוותרו על הכנת בצקניות זה פשוט להכנה ומוסיף המון.
1 - 1.5 ק"ג בשר לגולש
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
3 גזרים חתוכים לטבעות
שמן זית לטיגון
קופסא קטנה של רסק עגבניות
2 כפות גדושות פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור
ההכנה:
* מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים., הבשר משנה את צבעו מאדום לחום-אפור כמו בתמונה.
* מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.
* מוסיפים את רסק העגבניות ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה. מורידים לאש נמוכה ומבשלים 3 שעות
ממש לפני ההגשה מכינים בצקניות.
5 כפות קמח לבן,
2 ביצים
מעט מלח
מערבבים את שלושת החומרים לעיסה מעט דלילה אך צמיגים.
להזליף במרק דרך פומפיה או סתם עם כף להמשיך בבישול עד שהבצקניות הופכות למוצקות, עניין של 2-3 דקות.
שיהיה לכולנו שבוע שקט, שנדבר רק על אוכל והנאה..תן שיחזרו שוב לביתם, יותר מזה אנחנו לא צריכים.
לבלוג של ask dikla