משמעות המילה "פילו" ביוונית היא "עלה". מקור הפילו הוא תורכיה מהתקופה העותומנית......
-את עלי הפילו מכינים מתערובת קמח, מים ומעט שמן.
-לא חשוב באיזה תערובת תשתמשו, את עלי הפילו מברישים בחמאה (הדרך המקורית) או התזת שמן בספריי.
-יש להפשיר את דפי הפילו היטב אחרת הם ישברו עקב דקיקות הדפים ומעט השמן שבהם, כך שבזמן העבודה הדפים
הנותרים חייבים להיות מכוסים במגבת לחה.
-כל מתכון של דפי פילו ניתן להכין מראש, לקרר ואפילו להקפיא.
דפי פילו ממולאים בגבינה ועלי סלק
14 דפי פילו
1 חבילה עלי סלק (רק החלק הירוק)
2 כפות שמן זית
1 ביצה
1 חבילה חמאה מומסת 200 גר`/ או שמן בספריי
גבינת פטה - מגוררת
100 גר` גבינת טוב טעם
מלח, קורט פלפל לבן
לחמם תנור ל- *190.
לחתוך את עלי הסלק.
לחמם במחבת את שמן הזית ולהקפיץ את עלי הסלק כדקה-שתיים. לקרר. (אין להניח מצרכים חמים על דפי הפילו על מנת שלא ישברו).
להכין תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
לערבב גבינות, ביצים, מלח, פלפל לבן ועלי סלק.
להוציא 7 עלי פילו ולכסות את השאר עם מגבת לחה.
להניח 3 עלי פילו על קרש/לוח חיתוך ולהבריש בחמאה מומסת / התזת שמן.
להניח עוד 2 דפים ולהבריש בחמאה/שמן וכן הלאה.
להניח את תערובת הגבינות בקצה העלים. לקפל דפנות ולגלגל את העלים .
להניח בתבנית האפיה ולהכין את הגלילה השניה.
לאפות בתנור כ- 20 דקות או עד שהגלילות מתחילות לקבל צבע חום בהיר.
עלי פילו במילוי מתוק
אלינוער