מס' צפיות - 854
דירוג ממוצע -
דפי פילו ממולאים בגבינה ועלי סלק
משמעות המילה "פילו" ביוונית היא "עלה". מקור הפילו הוא תורכיה מהתקופה העותומנית......
מאת: המטבח של אלינוער 13/01/09 (06:21)

-את עלי הפילו מכינים מתערובת קמח, מים ומעט שמן.  

 

-לא חשוב באיזה תערובת תשתמשו, את עלי הפילו מברישים בחמאה (הדרך המקורית) או התזת שמן בספריי.  

 

 -יש להפשיר את דפי הפילו היטב אחרת הם ישברו עקב דקיקות הדפים ומעט השמן שבהם, כך שבזמן העבודה הדפים 

הנותרים חייבים להיות מכוסים במגבת לחה.  

 

-כל מתכון של דפי פילו ניתן להכין מראש, לקרר ואפילו להקפיא.  

 

דפי פילו ממולאים בגבינה ועלי סלק

 

14 דפי פילו

1 חבילה עלי סלק (רק החלק הירוק)

2 כפות שמן זית

1 ביצה

1 חבילה חמאה מומסת 200 גר`/ או שמן בספריי

גבינת פטה - מגוררת

100 גר` גבינת טוב טעם

מלח, קורט פלפל לבן    

 לחמם תנור ל- *190.

 

לחתוך את עלי הסלק.  

לחמם במחבת את שמן הזית ולהקפיץ את עלי הסלק כדקה-שתיים. לקרר.   (אין להניח מצרכים חמים על דפי הפילו על מנת שלא ישברו).  

להכין תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.  

לערבב גבינות, ביצים, מלח, פלפל לבן ועלי סלק.  

להוציא 7 עלי פילו ולכסות את השאר עם מגבת לחה.  

להניח 3 עלי פילו על קרש/לוח חיתוך ולהבריש בחמאה מומסת / התזת שמן.

להניח עוד 2 דפים ולהבריש בחמאה/שמן  וכן הלאה.      

 

להניח את תערובת הגבינות בקצה העלים. לקפל דפנות ולגלגל את העלים .     

להניח בתבנית האפיה ולהכין את הגלילה השניה.  

 

לאפות בתנור כ- 20 דקות או עד שהגלילות מתחילות לקבל צבע חום בהיר.     

 

עלי פילו במילוי מתוק

 

אלינוער

 

הכותבת היא An ordinary gal שאוהבת גם לבשל :-)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר