דניאל רוגוב אשר נודע בשם העט דיוויד ג'רוף היה אחד ממבקרי המסעדות הנחשבים בארץ ובעולם.
ונודע בעיקר בשל חיבתו העזה ליין.
דניאל רוגוב אשר נודע בשם העט דייוויד ג'רוף נפטר ביום שלישי בלילה לאחר מאבק קשה ועיקש במחלת הסרטן.
רוגוב היה מבקר היין והאוכל של עיתון "הארץ" במשך 27 שנה וחיבר את "מדריך רוגוב ליינות ישראל","ומדריך רוגוב לאוכל כשר".
הוא נחשב לאישיות מרכזית בשדה הקולינרי הישראלי ,שבפרסומיו המקצוענים עזר לקדם את תעשיית היין הן במדינת ישראל,והן מחוצה לה.
בעקבות מחלתו פרש רוגוב מכתיבה במוסף "גלריה" של עיתון "הארץ" ביום ראשון האחרון.
ביוגרפיה
דניאל רוגוב נולד ברובע ברוקלין שבניו-יורק ב1935 .
בגיל 15 סיים רוגוב את לימודיו התיכונים ונסע לפאריז שם החל לכתוב אודות אוכל ויין למגזינים ועיתונים בארצות-הברית.
הוא כתב לעיתונים בצרפת ובשוויץ והנחה פינות בטלוויזיה.
הוא חזר לארצות-הברית והתגייס לחיל הנחתים.
הוא עלה לישראל בחג המולד של 1976 .
ב1978 החל לכתוב ביקורות בנושא קולינרי לעיתון הישראלי בשפה האנגלית :"ג'רוזלם פוסט".
ב1984 עבר רוגוב לכתוב בעיתון "הארץ" בו פרסם ביקורות על מסעדות ויין במוסף התרבות "גלריה" (במקביל כתב רוגוב ביקורות בעיתון האמריקאני "הראלד טריביון").
הוא כתב 13 ספרים אשר שמשו כמדריכים להכרת סוגי היינות השונים ,וכן ,הכרת סוגי המאכלים המאפיינים את המטבח הישראלי.
הוא היה נשוי לבימאית הקולנוע רחל נאמן ,אותה הכיר במהלך עלייתו לישראל.
במסגרת עבודתו המקצועית טעם רוגוב עשרות סוגים של יינות בחודש ופקד מסעדות רבות מידי שבוע.
הוא כתב בקביעות למגזין האמריקני "מדריך היין העולמי" שערך טום סטיבנסון ,ובשנת 2007 הוא הוציא את המדריך השלם ליין ואוכל.
בשנים האחרונות הוא ניהל את אתר האינטרנט "לאוהבי יין בפרט" בו הוא כתב את המכתב האחרון לפני מותו.
בחודש שעבר נערך לכבודו ערב מחווה שבו נשאו דברים שפים,יינים,ובכירים בתעשיית המזון הישראלית.
את האירוע הנחה חובב היין מני פאר.
רוגוב הפך את ביקורת המסעדות והיין לתחום נחשב בענף הקולינריה של ישראל,ועל כך הוא ייחרט בזכרונינו.