מס' צפיות - 1727
דירוג ממוצע -
בשורה מפתיעה: הפרוייקט של אניגמה מגיע להופעות בישראל באפריל 2019
הפרוייקט השמיימי והנפלא מהניינטיז, מגיע לישראל בגלגול חדש שנקרא "הקולות המקוריים של אניגמה" אך עם אותו הקונספט ואותה האווירה המיוחדת של הפרוייקט המקורי. הנה כל הפרטים על ההופעה הקרובה.
מאת: תרבות בישראל 16/04/19 (02:12)

זוכרים את להקת אניגמה? עם קולות הנזירים השמיימיים שהיו מושמעים ללא הרף במועדוני הריקודים בשנות ה-90 ובמצעדי המוסיקה בארץ ובעולם? אז מסתבר שעכשיו, ב-2019, הם מגיעים להופעה בישראל.

 

הופעה זו מצטרפת לה לעוד שורה ארוכה של הופעות של ענקי חו"ל שיגיעו לישראל כמו למשל ההופעה של מילטון נסימנטו בישראל שתתקיים כאן בחודש יוני הקרוב וכמובן ההופעה המעניינת ביותר של הקיץ של ג'ניפר לופז בישראל שתתקיים כאן בפארק הירקון בתל אביב. אין ספק שזהו קיץ מעניין מאוד בכל הקשור להופעות חו"ל בישראל.

 

הצעירים שבחבורה לא יבינו כאן את ההתרגשות מהידיעה, אך מי שחי כאן בישראל בשנות התשעים, לא יכול היה לברוח מהלהיט האלמותי של להקת אניגמה המופלאה והמסתורית שללא ספק הקדימה את זמנה. הכוונה כמובן ללהיט "sadness" שהיה אחד מלהיטי הדאנס הגדולים ביותר שנורו אי פעם.

 

מסתבר שהחבר'ה שמאחורי הפרוייקט הזה, שאמנם היה בשיאו לפני כשלושים שנה, לא שכחו ממנו ולפני כמה שנים כך מבשר לנו השבוע, אתר הבידור והתרבות המצוין קצת תרבות (https://www.kzat-tarbut.com), כמה חברים מהפרויקט המקורי החליטו להתאחד והקימו הרכב חדש שנקרא "הקולות המקוריים של אניגמה" שמבצעים לייב על הבמה את כל להיטי ההרכב המקסים הזה.

 

ההופעה של אניגמה בישראל, תתקיים בחודש אפריל בתל אביב וחיפה ועל פי אתר "קצת תרבות" זאת תהיה ההופעה הראשונה שלהם כאן בישראל והיא בחלק מסיבוב הופעות נרחב בכל העולם. הכרטיסים להופעה עדיין נמכרים אך לא ברור עד מתי יישארו כרטיסים פנויים כי זה די נראה שזה הולך לכיוון של סולד אאוט די מהר.

 

סיפורה של להקת אניגמה מתחיל ב-1990 כאשר המפיק הגרמני Michael Cretu (מייקל קרטו) הקים את ההרכב המסתורי וגרם לאלפי מאזינים להתמכר לצלילים ייחודיים ולאייקון הסאונד שאין דומה לו: סינתזה של סגנונות מוסיקה, פעמוני כנסיות, מזמורים אתניים, עם כלי נגינה שונים, היוצרים צלילים ספציפיים מאוד, אטמוספריים ולעיתים אף פסיכדליים.

 

השילוב המעניין שבהחלט הקדים את זמנו הפך את להקת אניגמה לאחד הפרויקטים המוסיקליים הפופולריים והמסתוריים ביותר בעשורים האחרונים. הלהקה גרפה שלוש מועמדויות גראמי ומכרה מעל 70 מיליון עותקים ומעל ל-100 אלבומי זהב ופלטינה.

 

בשנת 2017, חברי הפרוייקט, אנדרו דונלדס, אנג'ל אקס ופוקס לימה אשר קולותיהם עומדים מאחורי שירי אניגמה רבים, איחדו את הלהקה תחת השם "הקולות המקוריים של אניגמה" ומאז הם מופיעים על במות ברחבי לעולם.

 

את סנדרה קרטו, שרה במקור, החליפה פורס לימה שנבחרה ע"י מייקל קרטו, ויחד עם תזמורת לייב על הבמה, יזכו השירים הידועים והמפורסמים של אניגמה לביצועים חדשים עם סאונד מודרני אך עם אותה האווירה המופלאה של ההרכב המקורי.

 

חברי ההרכב הקולות של אניגמה בישראל, יבצעו את הלהיטים הטובים והמוכרים של הפרוייקט המקורי כגוו “Sadeness“, “Return to Innocence“, “Gravity of Love“ ועוד שירים רבים וטובים.

 

ההצלחה של הלהקה היוותה השראה לאמנים ויוצרים רבים. היה זה בעיקר הצלחתו הבינלאומית של אלבומם הראשון MCMXC שהפך לאלבום מופת והשפיע רבות על הרכבים רבים שבאו לאחר מכן והשתלבו בז'אנר הזה.

 

לא רק סגנונה המוסיקלי של אניגמה היווה השראה לאחרים, גם הקונספט המוסיקלי שלהם השפיע רבות. כך למשל רבים השתמשו במונח "פרוייקט" במקום "הרכב" כדי לתאר את עשייתם המוסיקלית.

 

זמן קצר לאחר שעבד עם מייקל קרטו על אלבום האניגמה הראשון, עזב המפיק הגרמני פרנק פיטרסון את הפרויקט על מנת להתמקד בהרכב נוסף שפתח שנקרא "גרגוריאן" והציג בעיקר עיבודים מיוחדים ואלקטרוניים בסגנון גרגויאני לשירי פופ ורוק מודרניים.

 

גם הפרויקט המוזיקלי הצרפתי הידוע Era, הכולל תזמורות גרגוריאניות המעורבות בסגנונות הפופ והרוק, משווה לעתים קרובות בהיקפן לאניגמה וכך גם פרויקטים אלקטרוניים נוספים כמו Deep Forest קנדי, Duerium, פרוייקט דנית Achillea (שנוצר על ידי המפיק השותף של אניגמה וגיטריסט אורח ינס גד) ופרויקט שילר הגרמני.

 

עוד פרטים על ההופעה של אניגמה בישראל, תוכלו למצוא באתר קצת תרבות בעמוד הבא:

https://www.kzat-tarbut.com/%d7%90%d7%a0%d7%99%d7%92%d7%9e%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c-2019

 

בשורה התחתונה, מדובר במופע נוסטלגי מצד אחד שמציע לאלו שעברו את גיל ה-40 להיזכר בצלילים המופלאים האלו לייב על הבמה, ומצד שני, מתאים גם לצעירים שרוצים לשמוע מוזיקה אלקטרונית איכותית במיטבה. בקיצור, אל תספסו.

 

 

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר