לקראת פורים תזמורת הבארוק ירושלים,העלתה אחת האריות מתוך האורטוריה "אסתר" בבית הכנסת הישן ב"שערי צדק" ירושלים
אין להשוות את היופי וההדר בה טבלו דורות של מתפללים בבית הכנסת הפורטוגזי שבאמסטרדם,לבית הכנסת הישן של בית החולים "שערי צדק" בירושלים. אולם התזמורת בנצוחו של פרופ' דוד שמר היו מאושרים ללוות את הזמרת דניאלה סקורסקה באריה "למה זה לבי נחפז" כשמסביב ארון הקודש משקיף מעליהם ותקרת האולם מצוירת באלמנטים קישוטיים סימליים.
האריה הזו היא אחת מתוך אורטוריה "אסתר" שחוברה ע"י המלחין הוינאי-איטלקי,כריסטיאנו גו'זפה לידרטי,בשנת 1774
יצירה בארוקית רחבת היקף שהושרה בעברית. לידרטי עצמו ידע עברית ואף חיבר את הקנטטות "בואי בשלום" ואת "כל הנשמה". במקרה של "אסתר" מי שחיבר את הליבריט היה הרב ממאנטובה ג'קוב רפאל סראווה שהכיר את יצירתו,של גאורג פרידריך הנדל "אסתר" שחוברה בשנת 1732 ואף תרגם אותה לאיטלקית ואנגלית.
בית הכנסת הפורטוגזי באמסטרדם נחנך בשנת 1675 והקהילה היהודית הפורטוגזית העשירה והמשפיעה ביותר לא חסכה מעצמה להתענג על קנטטות בארוקיות חילונית ולכן הוזמנו מלחינים גם לא יהודיים לחבר עבור הקהילה מזמורים לחגים ולאירועים יהודיים כמו חתונות ובריתות מילה. אפילו באמצע המאה ה-18 פעלו בה שני בתי אופרה יהודיים.
"אסתר" נעלמה ברבות השנים עד אשר בשנת 1998 ספרן אנגלי מקיימבריג' ריצרד אנדרוז, גילה בתוך ערמת כתבי יד , דפים כתובים בשפה שלא היתה מוכרת לו. מאחר והוא הכיר את פרופ' ישראל אדלר, סופר, מוסיקולוג,מנהל הספריה הלאומית, ודר' מהמחלקה למוזקולוגיה של אוניברסיטת סורבון, פנה אליו כדי לפענח את כתבי היד. כך נפתרה התעלומה,
היתה זו הפרטיטורה הכתובה בעברית של לידרטי בשם " תשועת ישראל בידי אסתר" .
האורטוריה בשלמותה הועלתה בבכורה עולמית בפסטיבל מונפליה ב-2003.